onsdag 19 maj 2010

27.

Jag har väntat på resultatet från en tenta sedan förra onsdagen. Det kändes inte alls bra när jag skrev den för tre veckor sedan. Det gör det nästan aldrig, känns bra alltså.

Det är så lätt att bedöma ett misslyckande när man skriver tenta. Det är ett misslyckande som går att ta på. Ett misslyckande tryckt på papper. Det som är så dumt är att det är svårare att bedöma vad som är tillräckligt. Jag skriver aldrig fullt på tentor och det är som om ingenting annat egentligen spelar någon roll.

Jag vet inte om jag någonsin har fått alla rätt på någonting. Jag är liksom medel på allt. Förutom på fotboll kanske, jag är helt värdelös på fotboll.

7 kommentarer:

 1. Jeg vet allerede at vi kommer til å være mange som sier dette, men jeg sier det likevel: Du er ikke medel på å skrive. Når det kommer til skrivingen så vil iallefall jeg gi deg "alle rett". For what it's worth. Håper det betyr noe å vite det.

  SvaraRadera
 2. "För det spelar ingen roll om jag gick ut med högst betyg, om jag var den som fick stipendium eller om jag går den högst rankade utbildningen" det låter inte riktigt som medel..

  SvaraRadera
 3. då är vi två. jag har alltid varit ett "vg-barn". jag är medelbra på det mesta, förutom fotboll här med. där är jag värdelös. jag önskar att jag inte hade brytt mig så mycket som jag gjorde, jag ville alltid nå högst och gjorde det aldrig..

  SvaraRadera
 4. Jag vet hur det är att vara den där "fröken-medel". Det finns så många därute som är riktigt bra på någonting, om så bara något litet. Jag är medel. Jag är medel på allt. Anonym skrev något där uppe - det spelar ingen roll om man gick ut med högsta betyg, fick ett stipendium eller går en väldigt bra utbildning, för där är fler som gör det. Man får liksom inte känna att "det här är jag" - allt bara flyter omkring och saker som är bra känns inte bra - och det är oftast känslan som räknas. Det som är så konstigt är att det egenligen inte är någon annan som ställer de höga kraven - ingen annan än en själv. Att veta vad som är tillräckligt är vad som är tillräckligt för just dig, tror jag. Ibland spelar det ingen roll vad andra säger, om det man känner inte stämmer överens med orden. Men du är bra, och att höra att man är bra kanske hjälper lite, någon gång. Du är bra.

  SvaraRadera
 5. Det där stämmer inte. Du är ju helt otroligt bra på att skriva! Har aldrig tidigare läst att någon sätter ord på känslor så bra som du gör och skriver så fint. Du är verkligen en förebild för mig för det, önskar bara att du skulle uppdatera lite oftare!

  SvaraRadera
 6. Även jag är medel på allt. Oftast VG, mitten i tävlingar, inte populärast i klassen men inte heller ensam. Att alltid vara medel börjar blir lite tröttsamt och det känns liksom osynligt.

  SvaraRadera
 7. M: tack finaste, det värmer!

  Anonym: jag tror att alla har olika uppfattning om vad medel är, det beror ju helt på vilka man jämför med. Och det gör allting så svårt.

  .: Jag tror att många känner igen sig i det.

  malin: Åh, du är bra!

  Anonym: tack, tack, tack! Jag tror inte att du förstår hur det värmer. Jag vill uppdatera oftare, det är så synd att ett dygn bara har 24 timmar.

  Ellinor: Jag tror att många känner sådär. Känner sig osynliga. Utan att egentligen vara det. Du verkar vara så himla fin och bra, det liksom syns!

  SvaraRadera