söndag 15 maj 2011

160.

Jag förstår inte. Ibland gör livet så himla ont. Det känns lite som att det har bott en klump av ledsamhet i mig under flera-flera-flera år och jag tycker nog ändå att det borde få räcka snart. Det där om att man ibland tänker att det inte kan bli värre; om det är något jag har lärt mig så är det nog precis just det att det alltid kan bli lite sämre.

Det är då man undrar om det är värt det. För vem gör man det där egentligen, livet alltså. Jag vet inte hur det är med er men jag har tänkt på det alldeles för mycket och alldeles för länge. Till slut är det som att man blir ännu tommare av att tänka på det, som att den där meningen med livet bara krymper ju mer man tänker.

Och krymper, det gör ju jag också. Jag vet inte riktigt hur jag ska förklara och det är därför jag inte skriver här längre. För att jag måste försöka pausa lite. Måste få den där himla vågen att stanna lite.


10 kommentarer:

 1. Fine A, jeg syns du er så himla modig som våger å sette ord på og dele disse tankene. Det kjennes ofte som alt er en stor klump i magen full av bekymringer og vanskelige tanker. Jeg vet ikke om du egentlig trenger å forklare. Jeg tror vi som leser her skjønner ganske mye ändå. Jeg ønsker sånn at du skal få bort litt av den der klumpen i magen. Den forsvinner jo ikke, men det er ikke alltid man kjenner den like godt, og de øyeblikkene tror jeg man må ta ekstra godt vare på. Åh, egentlig vil jeg bare gi deg en stor, stor klem og si til deg at du er fantastisk bra. Alltid, selv når det ikke kjennes sånn.

  Den der sangen er så hjerteskjærende og vakker. Jeg har den hos meg også, jeg syns på en måte den passer så fint sammen med de skjøre, vonde og vakre tankene.

  SvaraRadera
 2. Du behöver inte hitta ord jämt. Bara finns här, du betyder så mycket!

  SvaraRadera
 3. A. Håll ut! Det blir bättre. Men är man en känslomänniska och tänkare så är det svårt att ta sig ut en nedåtgående spiral. Alla borde få någon att prata med som är proffessionell. Alla behöver det någon gång i livet. Kanske behöver du en just nu som kan hjälpa dig vända på spiralen?! Ta en bloggpaus om du behöver det. Ta hand om dig själv. Det är du värd!

  SvaraRadera
 4. Man gör det här, livet, för sin egen skull. Någonstans i vintras var jag också liten i mig själv, i världen och sådär. Någonstans där tänkte jag att om ingen annan lever för mig måste jag göra det själv och tusan vad bra det är.

  I början kanske man måste gå på trottaren och tänka; "med varje steg med varje andetag med varje sekund är detta för mig. jag bygger murar med varje steg." Men efter ett tag behöver man inte tänka så mycket på det, man fortsätter bygga trygghet och gör precis det man själv vill. Umgås med vem man vill. Pluggar om man vill. Stannar hemma och tittar på en hel säsong Glee om man vill. Somnar åtta på kvällen eller dansar bort fyra fredasnätter på samma ställe i rad.
  och börjar leva efter:
  I want peole to know that almost everything that concerns them in their daily lives is of no consequence whatsoever. Nothing and nobody is really importat, so people, realising that, should get on with their lives, go mad, take their clothes off, jump in the canal, jump into one of those supermarket trolleys, race 'round the supermarket and steal Mars bars and, y'know, kiss kittens and sit on the back of bread vans. Whatever makes people happy they should just do it. 'cos time is a mere scratch and life is nothing

  SvaraRadera
 5. Jag läste det här inlägget nu, och det var så himla likt det jag skrev igår kväll, OCH vi hade länkat till samma låt. Sammanträffande? :O

  Kram

  SvaraRadera
 6. åh hittade precis hit. känner igen mig enormt i de du skriver.

  SvaraRadera
 7. Jag älskar låtarna som du visar, vissa av dem får mig att klara av dagen. De är så fina, precis som du och din text. Ha en bra dag, tänk positivt så känna det oftast bättre. Fast det är svårt ibland, jag vet.

  SvaraRadera
 8. det är så dumt att saker och ting alltid kan bli sämre. hoppas att du mår bättre snart.

  SvaraRadera
 9. Åh himlahimlahimla. Kramar!

  SvaraRadera