lördag 2 november 2013

304.

Jag skulle kunna göra världens längsta spellista av låtar jag inte kan lyssna på för dem handlar om dig. Det är låtar jag lyssnade mycket på det året vi träffades. Mest är det låtarna som jag lyssnade på i slutet, månaden innan du lämnade mig, som får mig att må jättedåligt. Då när jag verkligen trodde på att vi skulle kunna bli på riktigt, då när jag var så övertygad om att vi gick mot att bli ett par som alla andra och inte bara i din eller min lägenhet eller i en mörk biosalong där ingen egentligen såg att du hade din hand på mitt lår hela filmen. 

Det är verkligen slöseri på bra musik tänker jag ibland. Det är så många bra låtar som jag inte klarar av att lyssna på. Jag undrar om det alltid kommer att vara så. Antagligen. Det är konstigt, hur känslor som man inte längre minns hur dem kändes finns paketerade i vissa låtar.

Med Erik har jag också en hel lista med låtar. Det är låtar från den tiden vi fortfarande var sådär nervösa inför varandra, det är låtar från när vi lärde känna varandra bättre, och det är låtar från när jag verkligen föll för honom. Den är låten till exempel, den spelade jag den där första kvällen vi lagade middag tillsammans i min lägenhet, i mitt lilla kök. Den kvällen insåg jag att det här är en kille att hålla hårt i, för han kommer att göra mig lycklig. Jag var livrädd och tveksam och avvaktande jättelänge efter det ändå, trots att jag var helt övertygad, och det var Johans fel.


3 kommentarer:

 1. Du har så rätt. Att låtar får känslor från förr att bli lika närvarande som då. Han har en spellista, till exempel, med artister som han är helt fast för men som jag aldrig ens hört innan det blev vi. Och jag tror att det i den spellistan kan bo så många känslor som representerar honom att om jag skulle lyssna på den om det inte längre är vi, då skulle jag gå under.

  SvaraRadera
 2. Det kommer verkligen inte att alltid vara så. Jag hade massa låtar jag inte kunde lyssna på utan att tänka på honom. Men mest Bright Eyes eftersom vi båda älskar dom.
  Men det gick faktiskt över. Och nu när jag lyssnar på dom och andra låtar jag förknippade med honom så känner jag faktiskt ingenting. Absolut ingenting.

  Så jag tror nog att det kommer gå över för dig med.

  SvaraRadera
 3. Känner du aldrig svartsjuka? Jag kan grubbla sönder på min pojkväns förflutna och hans "ex" Ibland tar liksom hans förflutna över lite, så att jag inte kan fokusera på oss två.

  SvaraRadera